1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Goochelvoorstellingen aan de Magic Bar. Entertainment op hoog niveau. Uniek in Nederland. Volop plezier en verbazing voor een 20-tal toeschouwers. Doorlopende voorstelling.

De Magic Bar van tafelgoochelaar Peter Hanssen

Tafelgoochelaar Peter Hanssen plaatst bij u een kleine sfeervolle, mobiele bar: De Magic Bar. Hieraan kunnen 5 personen zitten en ca. 10-12 personen staan. Hij staat zelf achter de bar en vertoont daar zijn goocheltrucs. Het publiek zit of staat vlakbij het goochelen. Na een minuut of 10-15 is de voorstelling afgelopen en wisselt het publiek. Dit herhaalt zich gedurende de avond. Het verschil met tafelgoochelen of tablemagic is dat bij de magic bar het publiek naar Peter Hanssen toekomt. Op deze wijze is zeker dat mensen het op dat moment leuk vinden om naar goochelen te kijken. Daarnaast is er meer te zien dan bij de eerder genoemde vormen van goochelen. De bar is een echte blikvanger op een feest of party. Natuurlijk heeft tafelgoochelaar Peter Hanssen voldoende trucs bij zich om het programma een aantal malen te kunnen verversen en iedereen die dat wil kan enkele malen terug komen om van het goochelen te genieten. Omdat het publiek met de neus bovenop de trucs zit, is het goochelen nog onwaarschijnlijker en raadselachtiger dan een podiumact. Diverse toeschouwers aan de bar assisteren bij trucs en niet zelden komen mensen meerdere malen per avond terug om nog meer te genieten van het goochelen. Eventueel is de Magic Bar te combineren met tafelgoochelen.

Wat wordt geleverd bij de Magic Bar?

Alternatief voor tafelgoochelen: tafelgoochelaar Peter Hanssen aan de Magic BarDe bar wordt geleverd inclusief indirecte sfeerverlichting, 2 schemerlampjes en 5 barkrukken. Ook verzorgt Peter een achtergrond (blauwe gordijnen) met passende decoratie. Een lichtkrant wijst het publiek op de aanwezigheid van de Bar en hoe het publiek kan zien dat die is geopend. Tijdens de voorstelling moet een normaal gesprek mogelijk zijn zodat Peter zich verstaanbaar kan maken. Mocht de situatie zodanig zijn dat dit niet haalbaar is dan kan een geluidsinstallatie worden meegebracht. Tevens is het hiermee mogelijk om de Magic Bar te voorzien van achtergrondmuziek op het moment dat dit van nodig is. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De Magic Bar is ook inzetbaar in een (overdekt) winkelcentrum. Hieronder daarvan een registratie.

Magic Bar in kerstsfeer

Speciaal voor eindejaarsfeesten en nieuwjaarsborrels kan de Magic Bar geleverd worden in kerstsfeer. Compleet met kerstboompjes en kerstverlichting. 'Magisch vuurwerk' aan de Magic Bar!

Hieronder een impressie van het optreden met de Magic Bar in kerstsfeer in winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Peter Hanssen is hier gekleed als Charles Dickens goochelaar. Klik voor meer informatie hierover op de link.

Magicbarkerst thumb

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


Voor alle braderieën, jaarmarkten, pleinfeesten en andere buitenactiviteiten: Het is nu de tijd om te boeken. Peter Hanssen Goochelarij heeft diverse straatgoochelacts op het repertoire staan. Kijk op de pagina hierover voor meer informatie. Ook hier ziet u nog wat mogelijkheden. Maak uw evenement tot een groot succes met straatgoochelen door Peter Hanssen Goochelarij.

   

Ik ontving n.a.v. het optreden op de Dickensmarkt in Druten onderstaande reactie. Leuk dat ook de tweede keer goed bevallen is bij de organisatie.

Peter Hanssen goochelde als Sprookjesmagiër op het sprookjesevenement in Simpelveld. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Peter Hanssen een sprookjesachtige truc: de dief en de diamant. Het evenement werd gehouden op vrijdag 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur. Er was veel belangstelling van het langstrekkende publiek dat vol bewondering naar het verhaal en de magiër luisterde. Een enkel buitje mocht de pret niet drukken.

 

Een feestje waarbij de volwassenen zich prima vermaken. De bar is open, een hapje wordt geserveerd, mensen zijn gezellig aan het kletsen, een dansje op de dansvloer en……… de kinderen hangen wat verveeld rond en gaan na enkele schaaltjes chips te hebben geplunderd tikkertje spelen tussen de statafels en het buffet. Of……een jaarmarkt of braderie waar in tal van kramen meer of minder noodzakelijke goederen worden aangeboden. Enkele oude ambachten worden gedemonstreerd. De plaatselijke kastelein doet goede zaken op het zonovergoten terras maar…… de kinderen hebben het allemaal wel gezien, hun ijsje is op en verder valt er voor hen niet veel te beleven. 

Twee voorbeelden van situaties waarin kinderanimatie een welkome uitbreiding is voor de kinderen en dus ook voor de volwassenen. Niet alleen zullen kinderen met veel meer plezier op het hele gebeuren terug kunnen kijken, ook de volwassenen is het prettig dat kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Zonder andere vormen van kinderanimatie te kort te willen doen is een goochelaar bij uitstek geschikt om in bovengenoemde situaties te worden ingezet. Mits op voorhand goed besproken is een goochelaar breed inzetbaar: 

1 Goochelen kan 1 op 1 uitgevoerd worden maar ook een publiek van enkele honderden kinderen is d.m.v. een zaalshow goed uitvoerbaar. 

2 Wanneer een goochelaar optreedt ‘tussen het publiek’ op een feest of braderie, is hij erg flexibel. Hij kan gaan en staan waar het nodig is en past zich aan aan de situaties en behoeften.

3 Door een uitgebreid repertoire blijft een goochelaar aantrekkelijk. Ook na langere tijd is hij in staat om de kinderen te blijven vermaken.

Als er iets is wat kinderen aanspreekt is het datgene wat voor hen onverklaarbaar en onbegrijpelijk is. Dat is nu juist waar een goochelaar zich in heeft gespecialiseerd. De bewondering, die ook bij volwassenen opgeroepen wordt maar die dat beter verbergen, spat vaak af van de gezichten van de kinderen. De vele ‘oh’s’, ‘ah’s’ en uitroepen als ‘hè?’ of ‘hoe kan dat nou’ spreken wat dat betreft boekdelen. Kinderanimatie in de vorm van goochelen is dus een machtig wapen op plaatsen waar kinderen moeten worden vermaakt. 

Op dit moment mag je goochelen een hype noemen. De TV-programma’s ‘De magische winkel’ en ‘Mindf*ck’ hebben daar zeker toe bijgedragen. Ook op Youtube is veel aan goocheltrucs te vinden. Kinderen vinden dit prachtig maar het blijft toch een beeldscherm waarnaar gekeken wordt. Daarbij is met een computer zoveel mogelijk dat de gedachte zich opdringt dat het zien van de trucs en een computer vast iets met elkaar te maken heeft. Groot is de verbazing dan ook als en trucs zich voor hun ogen afspelen zonder tussenkomst van technische zaken.

Een volgend punt waarom kinderen worden aangesproken door een goochelaar is dat veel kinderen een goocheldoos hebben. Ze hebben daarin gekeken, enkele eenvoudige trucs met meer of minder succes ingestudeerd en uitgevoerd en daarna verdween de doos met inhoud in een kast of onder het bed om er niet meer verder naar om te kijken. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik als goochelaar op een feestje zo’n kind bij me krijg die dan vol trots de in der haast opgesnorde goocheldoos laat zien. Wanneer ik hem of haar een trucje laat zien uit die doos snappen ze helemaal niet hoe het werkt terwijl ze de inhoud van de doos goed kennen. Zo’n ervaring laat het kind opnieuw en met andere ogen naar het materiaal kijken. Hieruit blijkt dat kinderen goochelen leuk vinden en dat een goochelaar als kinderanimatie prima aansluit bij datgene wat kinderen interessant en leuk vinden.  

Een goochelaar op een feest, braderie, jaarmarkt, kindervakantiewerk, receptie enz. is in combinatie met kinderen altijd een succes (en vaak kijken de volwassenen over de schouders van de kinderen mee maar dat is voer voor een volgend artikel!)