1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Magic Workshop voor kinderen

workshop goochelen door goochelaar Peter HanssenGoochelaar Peter Hanssen ontwikkelde speciaal voor de kinderboekenweek 2005 een workshop. Ook na deze periode is de workshop als originele activiteit te boeken. In deze workshop, die nadrukkelijk bedoeld is voor kinderen van 8 tot 12 jaar, leert goochelaar Peter een aantal trucs aan de toeschouwers. De trucs zijn wat betreft moeilijkheidsgraad op goocheldoosniveau. Deze 45 minuten durende workshop is uitgetest in veel uiteenlopende situaties. Alle materialen die de kinderen nodig hebben, komen uit de lege (!) goochelkist van Peter Hanssen. Uiteraard krijgt iedere deelnemer na afloop een diploma als bewijs dat hij heeft deelgenomen aan deze activiteit.

Magic Workshop voor volwassenen

Altijd al willen kijken in de keuken van een goochelaar? Peter Hanssen biedt u nu die mogelijkheid. In zijn magic workshop licht hij een tipje van die geheimzinnige sluier op. De volgende zaken passeren de revue: Een snelle blik in de geschiedenis van de  goochelaars zodat we weten waarover we praten. De ene goochelaar is de andere niet m.a.w. welke vormen van goochelen worden onderscheiden. Volgens welke principes werken trucs van goochelaars. Uitleg en illustratie hiervan met goocheltrucs (een aantal wordt uitgelegd). E.e.a. wordt ondersteund door een flitsende beamerpresentatie. Natuurlijk gaan alle aanwezigen aan de slag met een of meerdere goocheltrucs. Doen is het devies. Peter zal zeker ook een aantal trucs vertonen waar de toeschouwer met de opgedane kennis nog meer van kan genieten.

De magic workshop wordt gegeven in een rustige ruimte voor groepen tot ca. 30 personen. De duur is 45 tot 60 minuten. Alle materiaal (beamer, scherm, laptop, goocheltrucs en materiaal om mee naar huis te nemen en te oefenen) wordt door Peter Hanssen Goochelarij verzorgd. Indien nodig kan Peter tijdens de workshop inspelen op een thema of voorwerp waardoor deze workshop ook uitermate geschikt is voor teambuilding, personeelsuitjes en productpresentaties.

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


De tijd voor de optredens als Charles Dickens goochelaar is weer aangebroken. Volledig mobiel en geschikt voor jong en oud. Passend in de decembersfeer. Onlangs nog een selfie in de kleedkamer van Jachtslot Mookerheid in Molenhoek bij Nijmegen.

Met de decembermaand in het vooruitzicht worden alle kerstballen en kerstversieringen weer opgepoetst. Ook Peter Hanssen heeft zijn kerstrepertoire tevoorschijn gehaald. Hij is er klaar voor om de Magic Bar in kerstsfeer bij u op te bouwen, als tafelgoochelaar de kerstsfeer te verhogen of met een knipoog naar het nieuwe jaar een stukje stand-up magic uit te voeren. Wilt u meer informatie aanvragen of een voorstelling boeken klik dan hier. Een goochelaar tijdens uw kerstviering of eindejaarsborrel geeft garantie voor entertainment en vermaak.  

Na de intocht van Sinterklaas in Gennep op 13 november 2011 genoot een 700 koppig publiek van de goochelvoorstelling van Peter Hanssen. Sinterklaas en zijn Pieten speelden een rol in de goochelshow. Pieten kunnen niet goochelen zo bleek tijdens de voorstelling. Hoogtepunt was het bakken van pepernoten in de (echte) mijter van Sinterklaas. Een aantal kinderen assisteerden op het podium. Doordat Sinterklaas in deze show op een heel andere manier werd betrokken dan gebruikelijk, was het een groot succes. Peter ontving een lovende reactie van de organisatie. Deze leest u hier.