1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (3 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

   middeleeuwse goochelaar

Wat houdt een middeleeuwse goochelaar bij Peter Hanssen Goochelarij in?

Peter Hanssen kent ook de mogelijkheid om op te treden als een middeleeuwse goochelaar. In een fraai kostuum krijgt zijn act een unieke uitstraling, passend binnen b.v. een bourgondisch buffet, een jaarmarkt, bruiloft, de sfeer van een kasteel of uw stijlvolle personeelsavond. Wilt U eens iets anders dan "gewoon" goochelen dan is middeleeuws goochelen een aanrader. De gebruikte trucs versterken de middeleeuwse sfeer. Uiteraard wordt de voorstelling aangepast aan de gelegenheid en sfeer van uw evenement. Deze act is uniek in Nederland. Hij is aantrekkelijk voor jong en oud, voor grote en kleine groepen publiek, voor binnen en buiten.

Een burgerkostuum

Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde (B) is een actief museum rond een oude Abdij en de daar gevonden overblijfselen ervan. Tijdens een evenement 'Feest in de Abdij' gaf Peter Hanssen als middeleeuwse goochelaar een hele middag lang doolopende voorstellingen aan grote en kleine groepen toeschouwers. De reacties waren verwonderd en enthousiast. Hieronder enkele sfeerbeelden van dit evenement.

Tijdens de heksenfeesten in Nieuwpoort (B) goochelde Peter in zijn burgerkostuum als middeleeuwse tafelgoochelaar. Helemaal in de middeleeuwse sfeer paste hij erg goed in de hele setting. Met enkele vakbroeders was dit optreden erg gezellig. Hieronder enkele foto's vam die happening.

 

Middeleeuwse tafelgoochelen

Bij u aan tafel vertoont Peter Hanssen als middeleeuwse goochelaar de meest wonderbaarlijke trucs. De toeren zijn stuk voor stuk kleine wondertjes passend binnen de middeleeuwse sfeer van uw bourgondisch buffet of middeleeuws feest. Binnen een kasteelsfeer uiterst geschikt om in te zetten. Zonder dat hij goochelt maakt de verschijning van Peter Hanssen indruk op het aanwezige publiek. Onder uw neus vertoont Peter de meest raadselachtige acts. Verbluffend en magisch.

Middeleeuwse standup magic

middeleeuws kostuumEen 'standup' act als middeleeuws goochelaar. Peter vermaakt het gehele publiek mert middeleeuws goochelen. Deze act duurt ca. 10-15 minuten. In combinatie met middeleeuws tafelgoochelen een avondvullende uitbreiding van uw entertainment. (Voorzien van moderne gemakken als een geluidsinstallatie met zendmicrofoon en decor).

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


Voor alle braderieën, jaarmarkten, pleinfeesten en andere buitenactiviteiten: Het is nu de tijd om te boeken. Peter Hanssen Goochelarij heeft diverse straatgoochelacts op het repertoire staan. Kijk op de pagina hierover voor meer informatie. Ook hier ziet u nog wat mogelijkheden. Maak uw evenement tot een groot succes met straatgoochelen door Peter Hanssen Goochelarij.

   

Ik ontving n.a.v. het optreden op de Dickensmarkt in Druten onderstaande reactie. Leuk dat ook de tweede keer goed bevallen is bij de organisatie.

Peter Hanssen goochelde als Sprookjesmagiër op het sprookjesevenement in Simpelveld. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Peter Hanssen een sprookjesachtige truc: de dief en de diamant. Het evenement werd gehouden op vrijdag 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur. Er was veel belangstelling van het langstrekkende publiek dat vol bewondering naar het verhaal en de magiër luisterde. Een enkel buitje mocht de pret niet drukken.

 

Een feestje waarbij de volwassenen zich prima vermaken. De bar is open, een hapje wordt geserveerd, mensen zijn gezellig aan het kletsen, een dansje op de dansvloer en……… de kinderen hangen wat verveeld rond en gaan na enkele schaaltjes chips te hebben geplunderd tikkertje spelen tussen de statafels en het buffet. Of……een jaarmarkt of braderie waar in tal van kramen meer of minder noodzakelijke goederen worden aangeboden. Enkele oude ambachten worden gedemonstreerd. De plaatselijke kastelein doet goede zaken op het zonovergoten terras maar…… de kinderen hebben het allemaal wel gezien, hun ijsje is op en verder valt er voor hen niet veel te beleven. 

Twee voorbeelden van situaties waarin kinderanimatie een welkome uitbreiding is voor de kinderen en dus ook voor de volwassenen. Niet alleen zullen kinderen met veel meer plezier op het hele gebeuren terug kunnen kijken, ook de volwassenen is het prettig dat kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Zonder andere vormen van kinderanimatie te kort te willen doen is een goochelaar bij uitstek geschikt om in bovengenoemde situaties te worden ingezet. Mits op voorhand goed besproken is een goochelaar breed inzetbaar: 

1 Goochelen kan 1 op 1 uitgevoerd worden maar ook een publiek van enkele honderden kinderen is d.m.v. een zaalshow goed uitvoerbaar. 

2 Wanneer een goochelaar optreedt ‘tussen het publiek’ op een feest of braderie, is hij erg flexibel. Hij kan gaan en staan waar het nodig is en past zich aan aan de situaties en behoeften.

3 Door een uitgebreid repertoire blijft een goochelaar aantrekkelijk. Ook na langere tijd is hij in staat om de kinderen te blijven vermaken.

Als er iets is wat kinderen aanspreekt is het datgene wat voor hen onverklaarbaar en onbegrijpelijk is. Dat is nu juist waar een goochelaar zich in heeft gespecialiseerd. De bewondering, die ook bij volwassenen opgeroepen wordt maar die dat beter verbergen, spat vaak af van de gezichten van de kinderen. De vele ‘oh’s’, ‘ah’s’ en uitroepen als ‘hè?’ of ‘hoe kan dat nou’ spreken wat dat betreft boekdelen. Kinderanimatie in de vorm van goochelen is dus een machtig wapen op plaatsen waar kinderen moeten worden vermaakt. 

Op dit moment mag je goochelen een hype noemen. De TV-programma’s ‘De magische winkel’ en ‘Mindf*ck’ hebben daar zeker toe bijgedragen. Ook op Youtube is veel aan goocheltrucs te vinden. Kinderen vinden dit prachtig maar het blijft toch een beeldscherm waarnaar gekeken wordt. Daarbij is met een computer zoveel mogelijk dat de gedachte zich opdringt dat het zien van de trucs en een computer vast iets met elkaar te maken heeft. Groot is de verbazing dan ook als en trucs zich voor hun ogen afspelen zonder tussenkomst van technische zaken.

Een volgend punt waarom kinderen worden aangesproken door een goochelaar is dat veel kinderen een goocheldoos hebben. Ze hebben daarin gekeken, enkele eenvoudige trucs met meer of minder succes ingestudeerd en uitgevoerd en daarna verdween de doos met inhoud in een kast of onder het bed om er niet meer verder naar om te kijken. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik als goochelaar op een feestje zo’n kind bij me krijg die dan vol trots de in der haast opgesnorde goocheldoos laat zien. Wanneer ik hem of haar een trucje laat zien uit die doos snappen ze helemaal niet hoe het werkt terwijl ze de inhoud van de doos goed kennen. Zo’n ervaring laat het kind opnieuw en met andere ogen naar het materiaal kijken. Hieruit blijkt dat kinderen goochelen leuk vinden en dat een goochelaar als kinderanimatie prima aansluit bij datgene wat kinderen interessant en leuk vinden.  

Een goochelaar op een feest, braderie, jaarmarkt, kindervakantiewerk, receptie enz. is in combinatie met kinderen altijd een succes (en vaak kijken de volwassenen over de schouders van de kinderen mee maar dat is voer voor een volgend artikel!)